YHTEYDET:
PUHELIN  
    p.0400 869269 
    Pekka Lunnikivi
    OSOITE / KARTTA
    Idänpääntie 6
   13210 HÄMEENLINNA


 SÄHKÖPOSTI  
posti(ät)stonegallery.fi
Ajankohtaista
Etusivu
Kiviharrastuksen alku
Näyttely- ja esitystila
Paikan historiaa
Toimintaa
Stone Gallery tarjoaa
Palautteesi
Kuvagalleria
Linkit

Päivitys 16.6.2024© Stone Gallery Lunnikivi   1998 - 2024

Kiviharrastukseni alku


Kiviharrastukseni aloitin Etelä-Suomen malminetsintäkilpailun aikaan v.1972, kuskaillessani malminetsinnästä kertovaa materiaalia Lammin kunnan koululaisille. Itsekin kiersin aktiivisesti Kanta-Hämeen metsiä wolframin ja muiden arvometallien perässä ja löydökseni huomioitiin Etelä-Suomen malminetsintäkilpailuissa useaan otteeseen.


Malminetsinnän, tai oikeastaan kansannäytetoiminnan hiivuttua säästöliekille 80-luvulla, aloin harrastaa korukivien etsintää.

Kiinnostava harrastus veikin pian mukanaan ja kuvaan tulivat myös korujen hionta sekä esitelmä- ja opetustoiminta.

Oma kokoelma karttui huikeaa vauhtia, ensiksi yhdestä hyllyköstä kolmeen, sitten yhdestä huoneesta kahteen. Tämä oli kuitenkin vasta alkua ja vähitellen tulikin ajankohtaiseksi perustaa oma näyttely.


Vuosien kuluessa ovat useimmat suomen kivilouhokset tulleet tutuiksi ja lisäksi sadat pienemmät esiintymät ympäri maata.


Olen pistänyt talteen kaikki löytämäni kiinnostavat kivet ja mineraalit. Olen vaihtanut näytteitä toisten harrastajien kanssa ja monet kivet näyttelyssäni ovat harrastuskaverieni löydöistä saatuja lahjoituksia. Joitakin näytteitä olen ostanut, mutta valtaosan näytteistä olen kuitenkin itse etsinyt. Aikaani en ole säästellyt.

© Stone Gallery Lunnikivi   1998 - 2024